Over City Barging

City Barging is het onderdeel van de Rutte Groep wat zich specialiseert in het duurzaam verzorgen van logistiek van (bouw)materialen over het water.

De druk op het verkeer in en rondom Amsterdam neemt al decennialang sterk toe, ondanks de diverse maatregelen welke in de loop der tijd genomen zijn. Gezien de groei van het toerisme in Amsterdam en de enorme bouwopgave welke gepland staat met onder andere de ontwikkeling van Havenstad en IJburg is het daarnaast ook niet te verwachten dat dit probleem zichzelf op zal lossen, zonder het rigoureus anders aan te pakken.

Een zeer slechte luchtkwaliteit is een logisch gevolg van alle logistiek die momenteel in de stad uitgevoerd wordt, ondanks het instellen van strengere regels en milieuzones is de luchtkwaliteit in Amsterdam nog altijd ver beneden peil.

Tijd om het volledig anders aan te pakken was de gedachte binnen de Rutte Groep enkele jaren geleden. Vanuit het innovatieve en duurzame DNA van de organisatie is er een compleet nieuw concept ontwikkeld om de logistiek van (bouw)materialen te organiseren. Een concept dat inmiddels al lang geen concept meer is, de methode City Barging de nieuwe manier van transporteren. Onder deze tekst is een filmpje opgenomen waarin het concept nader is toegelicht.

In 2016 is de eerste stap gezet naar het realiseren van het concept door de overname van Mokum Mariteam. Mokum Mariteam realiseert een fijnmazig distributie- en collectienetwerk van goederenvervoer over water in de Amsterdamse binnenstad: vracht door de gracht, op schone en stille kracht.

Na de succesvolle implementatie van Mokum Mariteam binnen de groep is City Barging verder doorontwikkeld. Met het winnen van de prijsvraag MRA en de overname van Robouw is de doorontwikkeling van het concept in een stroomversnelling gekomen. De meest recente ontwikkelingen zijn op de website van City Barging nader te volgen.

 

City Barging in het nieuws:

Door de innovatieve kracht van het concept City Barging in combinatie met de recente ontwikkelingen in Amsterdam komt het concept vaak in het nieuws. Hieronder hebben wij daarom een aantal leuke artikelen over City Barging opgenomen!

Het Amsterdam Economic Board met een uitgebreid interview over het concept

De laatste meter over het concept

Stadsdistributie en bouwlogistiek over het water