Over de Monumentenwerf

In de oude binnenstad van Amsterdam is bij veel restauratie-aannemers een tekort aan historische bouwmaterialen. Wanneer deze materialen wel beschikbaar zijn dan zijn ze vaak te kostbaar. De Monumentenwerf verwerkt allerlei hoogwaardige en duurzame materialen die bij de sloop- of herstelwerkzaamheden van historische panden en bestratingsprojecten vrijkomen.

In plaats van alles als afval naar de puinverwerking te sturen, kan het waardevolle materiaal beter naar de Monumentenwerf worden gebracht. Die zorgt ervoor dat het materiaal weer geschikt gemaakt wordt voor hergebruik. Het materiaal wordt ontdaan van eventuele verontreinigingen en zodanig ingepakt dat vervoer naar nieuwe projecten goed verloopt. Zo kan de restauratie of herbouw van monumenten en historische panden in Amsterdam verantwoord en betaalbaar uitgevoerd worden met authentiek materiaal.

Naast het verwerken van historisch materiaal verwerkt de Monumentenwerf ook veel betonpuin. In de eigen betonfabriek wordt dit betonpuin verwerkt tot een secundaire vervanger van grind en zand. Daarnaast wordt er in de betonfabriek enkel secundair cement toegepast.

Vacatures

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en spreekt de organisatie je aan? Dan zouden we graag in contact komen!

Stuur via het contactformulier een open sollicitatie, dan nemen wij contact op.