Ga naar hoofdinhoud
rg-arrbol-transport-l
arrbol-civiel-r
rg-arrbol-transport-l
arrbol-civiel-r
Rutte | Circulair
De stad als bron van grondstoffen

Als aanjagers van verduurzaming zetten wij vol in op hergebruik van materialen. Wij zien de stad als bron voor het produceren van nieuwe grondstoffen en producten. Met een aantal slimme innovaties lukt het ons inmiddels volledig circulair beton te produceren uit slooppuin, een wereldprimeur!

Maar… daar houdt het niet op. De eerste stappen zijn gezet om klimaatpositief beton te produceren, waarbij CO2 wordt opgeslagen in het beton. De energie die we hierbij nodig hebben wekken we op in een enorm zonnepark op het dak van onze productielocatie.

Zo bouwen we stap voor stap aan een betere wereld, waarin we op een verantwoorde wijze met elkaar en de aarde omgaan. Niet alleen voor onze, maar ook voor alle toekomstige generaties. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen om jouw volgende bouwproject écht duurzaam te maken? Neem eens contact met ons op, dan drinken we samen een kop koffie.

Sloopbeton wordt weer waardevol bouwmateriaal
Urban mine

Met behulp van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft Urban Mine BV een eerste urban mine gebouwd. In het kader van Kansen voor West is een project uitgevoerd waarbij de verschillende stappen van de urban mine zijn getest en geanalyseerd.

Beton is een van de meest vervuilende producten ter wereld. Het product wordt opgebouwd uit cement, grind, zand en water. Met name bij de productie van cement komt veel CO2 vrij. De cementindustrie is daardoor goed voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Met dit project dragen Smart Circular Products (SCP) en Urban Mine, in samenwerking met de TU Delft, samen bij aan de volgende twee uitdagingen in de Metropoolregio Amsterdam:

  1. het verwerken van (zwaar) vervuild betonpuin en
  2. het leveren van CO2-neutraal en 100% circulair beton dat direct bruikbaar is in nieuwe bouwprojecten.

De installatie die in dit project wordt ontwikkeld verwerkt betonpuin dat is geoogst uit oude bebouwing tot de elementaire delen waaruit het is samengesteld, waaronder vrij cement (‘Freement’). Via een nabehandelingsstap wordt zelfs de laatste korrel opnieuw beschikbaar gemaakt voor hergebruik. Zo leidt dit proces tot en met 2026 tot de verwerking van circa 5 miljoen ton sloopbeton, waarvan alle componenten een waardevolle nieuwe bestemming krijgen. De ontwikkeling van deze installatie is financieel gesteund door het EFRO van de Europese Unie en het samenwerkingsverband Kansen voor West II.

onze CIRCULAIRE DOCHTERONDERNEMINGEN
Smart Circular Products

Gespecialiseerd in de duurzame productie van (prefab) betonproducten als stapelbare betonblokken, betonplaten, putten voor ondergrondse afvalcontainers en prefab kademuren. Alle grondstoffen worden gewonnen uit oude, ontmantelde gebouwen en objecten uit Amsterdam en omstreken. Het productieproces is daarom compleet circulair.

URBAN MINE

Gespecialiseerd in het upcyclen van oud beton en slooppuin tot zand, grind en (hydrateerbaar) cement voor het maken van nieuwe betonmortel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een uniek, gepatenteerd apparaat: de Smart Liberator. De energievoorziening voor dit proces wordt geleverd door een enorm veld van zonnepanelen op het dak van de locatie.

Wij zijn trots op onze innovaties
Social return met échte impact

Een circulaire economie zien wij ook als een inclusieve economie. Als werkgever van meer dan 150 mensen willen wij daarom graag een bijdrage te leveren aan het (her)introduceren van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om dit voor elkaar te krijgen zijn wij een “werkend leren’ programma gestart, waarbij jongeren na een kort voorschakeltraject in dienst worden genomen van het praktijkopleidingsinstituut GWW. Na het afronden van een tweejarige opleiding bieden wij hun 100% baangarantie. Inmiddels hebben wij bij de Rutte Groep 20 uitstekend functionerende jongeren in dienst.

Kom werken bij de Rutte Groep!

Ons team bestaat uit mensen met een drive om onze bouw beter en duurzamer te maken. Uit vrijdenkers en omdenkers met nieuwe ideeën, die ze samen met anderen kunnen omzetten in praktische toepassingen. Met een open vizier en een flink doorzettingsvermogen. Ben jij zo iemand, laat het ons weten! We zijn altijd op zoek naar bevlogen professionals; van technisch tekenaars tot werktuigbouwkundigen en ingenieurs. Maar ook naar milieudeskundigen, uitvoerders, voormannen en stratenmakers. Want samen kunnen wij de bouw veranderen!

Vacatures
Neem contact met ons op

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen jouw volgende bouwproject écht duurzaam te maken? Bel ons op 020-280 59 50 of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

    Back To Top