Herinrichting Joop Woortmanplein

In samenwerking met het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam heeft RUTGER (Combinatie Rutte Groep en Aannemings- en Hoveniersbedrijf Germieco BV) het Joop Woortmanplein heringericht. Het Joop Woortmanplein is het eerste project dat RUTGER in de Samenwerkingsovereenkomst Elementenverhardingen tot uitvoering heeft gebracht. De speeltuin was toe aan een vernieuwing en een betere afvoer van het regenwater. Om dit te kunnen bewerkstelligen is er gebruik gemaakt van een Rainproof methode. Door het toepassen van een waterdoorlatende voeg kan het water direct infiltreren in de ondergrond. De ondergrond is opgebouwd uit lava en split die beiden een waterdoorlatende eigenschap hebben. Hierdoor behoren waterplassen in een speeltuin tot de verleden tijd.
Zoals op de foto’s te zien is, mag het resultaat er wezen.