Amsterdamse jongeren dankzij social return aan de slag in wegenbouw

Zes werkzoekende jongeren uit Nieuw-West gaan de komende weken als eerste aan de slag in een nieuw BBL-traject dat door Rutte Wegenbouw wordt bekostigd.

Daarvoor sloten de Rutte Groep, praktijkopleidingsinstituut SPG Amstelland en de Gemeente Amsterdam vrijdag 8 juni een convenant. Het convenant vloeit voort uit de Social returnverplichting die Rutte Wegenbouw als leverancier van de gemeente heeft. Met het traject worden de komende tijd meer Amsterdamse jongeren duurzaam naar werk geholpen.

Wethouder Andrée van Es en stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West Ahmed Baâdoud ondertekenden het convenant namens de gemeente. Van Es: ‘De zeer kwetsbare doelgroep jongeren, vaak schoolverlaters, zullen hier enorm mee geholpen zijn. Deze samenwerking is een voorbeeld voor de hele stad en zet de trend voor aankomende jaren.’

Het BBL-traject

Rutte Wegenbouw heeft een BBL-traject in de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) in het leven geroepen, waarmee jongeren uit de uitkering naar werk worden begeleid. De jongeren volgen een kort voorschakeltraject bij De Herstelling (Dienst Werk en Inkomen (DWI) van de Gemeente Amsterdam), waarna zij voor twee jaar in dienst worden genomen door SPG Amstelland, een praktijkopleidingsinstituut in de GWW. Na het afronden van de opleiding biedt de Rutte Groep de jongeren een contract voor zes maanden aan.