Skip to content

Samenwerking voor een klimaatadaptief regenwateropvangsysteem!

Rutte Groep tekent een samenwerking met partners Waterzaak BV en Gep Water BV en brengt een uniek CIRCULAIR concept op de markt: een regenwatergebruikerssysteem met #hergebruikte betonput om regenwater in op te vangen.

De putten worden door Rutte Groep gewonnen uit binnenstedelijk gebied waar zij als ondergrondse afvalcontainers dienden. De putten worden gereinigd en met de jarenlang bewezen plaatsingsmethode van Rutte supersnel ingegraven. Dit gebeurt met een speciaal team en met oog voor duurzame uitvoering. Waterzaak BV voorziet de putten van de gepatenteerde telescopische filterschachten van Gep Water BV en installeert de regenwatersystemen.

“Wij hebben diverse samenwerkingen in de bouwsector voor de levering van 100% #circulair beton. Erg interessant om ook bij te dragen aan de #watertransitie in de bouwsector. Deze samenwerking zorgt voor een uniek #circulair alternatief voor de bestaande betonnen regenwaterbuffers in de markt. De dekplaat wordt gemaakt van 100% circulair beton uit onze Urban Mine. De put wordt hergebruikt en komt hierdoor niet in onze Urban Mine terecht voor verwerking. Direct hergebruik van de betonput is uiteraard een hoogwaardigere manier van recyclen ten opzichte van het terugbrengen naar de oorspronkelijke grondstoffen. Dat onze plaatsingsmethode ook nog bijdraagt aan een meer betaalbaar product en efficiëntere plaatsing maakt het product bereikbaar voor een breder publiek”, aldus Youri Rutte.

Waterzaak en Rutte Groep realiseerden deze zomer het eerste project met deze circulaire put voor de nieuwbouw van het Yuverta KWG+D in Dordrecht door Slokker Bouwgroep vestiging Breda.

Wilt u meer informatie over dit unieke #circulaire concept?
– Neem contact op met Waterzaak BV voor een offerte voor uw nieuwbouwproject. Telefonisch bereikbaar op 071 – 887 11 19 of per mail via stephanie@waterzaak.nl.
– Bent u particulier en heeft u interesse in dit systeem belt u dan met Gep Water BV op +31 (0)183-610520 of vul het contactformulier in op https://lnkd.in/ejdjUmPw.

Ook samenwerken met Rutte Groep om meer circulair beton te gebruiken in de bouwsector? Maak een afspraak via info@ruttegroep.nl.

De onderstaande foto’s zijn gemaakt door fotograaf Wim Brauns

Back To Top